Nevezés

Az én Paksom fotópályázatban abszolút bárki részt vehet. Lehet, hogy most fogod megvenni első kamerádat, de az is lehet, hogy már évtizedek óta lencsével a nyakadban járod a világot. Ez a te lehetőséged, hogy megmutasd tehetséged, tapasztalatot szerezz, bemutasd legjobban készült fényképeidet.

A nevezés nem igényel regisztrációt, és mindössze annyiból áll, hogy az alábbi űrlap használatával feltöltöd a kiválasztott képeidet. Mielőtt azonban ezt megtennéd, kérünk, hogy alaposan olvasd el a Pályázati kiírást, hiszen azzal, hogy beküldöd a képeidet, egyben arról is nyilatkozol, hogy elfogadtad a pályázati feltételeket! Itt találsz egy súgót, ami lépésről lépésre végigvezet a nevezés folyamatán. A súgó azonban csak a nevezésben nyújt segítséget és nem helyettesíti a Pályázati kiírást!

Súgó a nevezéshez
0. Fényképezz!
Fényképek nélkül lehetetlen fotópályázaton részt venni. Mozdulj ki, sétálj a városban, a környéken, és tartsd nyitva a szemed! Ha figyelmes vagy, gyönyörű pillanatokat kaphatsz el. Mindaz, ami az unalmas hétköznapi élet része, a lencsén keresztül művészetté válhat. Legyél kreatív! Keress fel olyan helyeket is, ahol ritkán vagy soha nem jártál! Egy jó fényképért megéri korán kelni.

1. Válaszd ki a fényképet, amivel nevezni szeretnél!
Ha jól csináltad, akkor sok fényképed lesz. A rossz hír azonban az, hogy nem minden kép hordoz művészi értéket – még akkor sem, ha te nyomtad le az exponáló gombot. A jó kép kiválasztásához legalább akkora türelem és olyan jó szem szükséges, mint az elkészítéséhez. Sajnos nincs lehetőségünk korlátlan számú fényképet befogadni egyetlen nevezőtől sem, ezért legyél ügyes a választáskor! Sok múlhat rajta. Jó válogatást!

Fontos, hogy olyan képet válassz, ami jellegzetesen paksi, és ami kapcsolódik a pályázat témájához, jól kifejezi azt. Ellenkező esetben a kép sajnos nem vehet részt a versenyben.

2. Ellenőrizd, hogy a kép megfelel-e a formai követelményeknek!
Van néhány kikötésünk, aminek meg kell felelnie minden beküldött fényképnek. Ha egy kép nem felel meg ezeknek a feltételeknek, akkor sajnos nem vehet részt a versenyben, bármilyen jól sikerült alkotás is legyen. Ezekre figyelj, amikor képet választasz:

 • Természetesen csak saját fényképpel szállhatsz versenybe. Az nem számít, hogy kölcsönkért géppel készült, az azonban igen, hogy az alkotást te komponáld meg és te készítsd el. Ha egy fényképedről kiderül, hogy nem te készítetted, akkor az összes beküldött fényképedet ki fogjuk zárni a pályázatból.
 • Ha a képen felismerhető személy(ek) szerepel(nek), meg kell kérned őket, hogy engedjék meg, hogy felhasználd az őket ábrázoló képet a pályázatban. Azzal, hogy a fényképük feltöltésre kerül, rájuk is érvényes lesz a pályázati kiírás.
 • Csak digitális képpel lehet nevezni. Papírképpel vagy diaképpel nem nevezhetsz, sem szkennelve, sem fényképezve. A digitális fényképnek pedig mindenképpen az eredetijét kell nevezni, tehát sem a kinyomtatott kép szkennelt változatát, sem a monitorról fényképezett változatát nem fogadjuk el.
 • A fénykép legyen JPEG vagy RAW formátumú.
 • A kép nem régebbi 2005-nél.
 • Képaránya 1:1 és 1:2,5 között van, tehát nem túl keskeny.
 • Mind a vízszintes, mind a függőleges felbontása legalább 2500 képpont. Általában 9 megapixeltől már jók lesznek a képeid.
 • A kép nem photoshoppolt.
 • A kép Pakson vagy környezetében készült.

Ha mindezen feltételeknek teljesül a kiválasztott képed, akkor semmi akadálya annak, hogy benevezd a pályázatra. Ha valamelyik feltétellel kapcsolatban (pl. utólagos képszerkesztés) pontos részletekre vagy kíváncsi, keresd meg a Pályázati kiírás vonatkozó részét! Ha a képed akár csak egy feltételnek is nem tesz eleget, másik képet kell keresned.

3. Töltsd ki a nevezési űrlapot és töltsd fel a kiválasztott képet!
Kérünk, hogy valódi adatokat adj meg magadról, mivel ellenkező esetben nem tudjuk felvenni veled a kapcsolatot. Ha a kép eredetiségével, a formai követelményekkel vagy a pályázat végeredményével kapcsolatban fel kell vennünk veled a kapcsolatot, elsőként azt az email címet fogjuk használni, ahonnan neveztél. A nyeremények kiosztásánál a címedet is ellenőrizni fogjuk. Ha nem tudjuk felvenni veled a kapcsolatot, az a pályázatból való kizárással járhat.

A következő adatok megadása kötelező:

 • Neved
 • Postacímed
 • A nevezett fénykép készítésének pontos helye és ideje
 • Az alkotás címe. Légy kreatív! Válassz kifejező címet!

Az űrlap kitöltése és a fájl kiválasztása után a lap alján található gombbal küldd be a nevezésedet! A nevezés sikeres elküldéséről azonnal visszajelzést ad a rendszer, emailben pedig automatikus értesítést kapsz, amikor a nevezésed beérkezik. Ha ez a nevezés elküldése után fél órával sem történik meg, lépj kapcsolatba velünk a nevezes@azenpaksom.hu email címen!

4. Akár három képet is nevezhetsz!
Egyszerre csak egy képet tudsz feltölteni, de a határidő lejártáig még további kettő képet is benevezhetsz. A második és a harmadik kép nevezésekor újra ki kell tölteni az űrlapot.

A legfontosabb: ne késd le a határidőt! 2015. június 28. éjfél!

Izgatottan várjuk legjobb fotóidat! Reméljük, kiváló alkotásaiddal alaposan megnehezíted a zsűri dolgát! Sok sikert a versenyben!

5. Gyere el az eredményhirdető és díjkiosztó gálaestre!
Ha a zsűri az első három kép közé választja egyik alkotásodat, akkor erről a gálaestről nem akarsz lemaradni. Itt osztjuk ki az értékes díjakat, bemutatjuk a győztes képeket és megismertetjük a zsűri véleményét a képekről. Ha nem nyersz, akkor is érdemes eljönni, hiszen minden bizonnyal idén is gyönyörű képekben lesz részünk, és a legjobbakat meg fogjuk mutatni semmihez sem hasonlítható, mozis körülmények között. Emlékezetes élmény lesz!

A gálaest neked és minden vendégednek ingyenes. Jó szórakozást!